Toetreden tot industrie 4.0

Een modern machinepark waar op een duurzame manier geproduceerd wordt, zonder storingen en met een hoge productiviteit. Dát willen we allemaal wel. Dit kunt u realiseren door uw machinepark toe te laten treden tot industrie 4.0. Zonder te investeren in nieuwe machines.

Wat is industrie 4.0?

Industrie 4.0 is de stap na digitalisering van productieprocessen. Machines zijn met elkaar verbonden via The Internet of Things, communiceren met elkaar en stellen bedrijven in staat om efficiënt te produceren. Industrie 4.0 heeft vier grote pijlers: Internet of Things, Big Data, intelligente machines en analyse. Kortom, met industrie 4.0 staan alle machines in uw machinepark met elkaar in verbinding, waardoor er een enorme hoeveelheid data ontstaat die u realtime kunt bekijken in het OEE dashboard. Met de OEE analyse die hieruit voortkomt verbetert u de productiviteit.

Hoe kan mijn machinepark toetreden tot industrie 4.0?

Robe Automatisering maakt uw machinepark geschikt voor industrie 4.0 met het Robe Smart Industrie 4.0 Concept. Deze software geeft de status van uw machinepark 24/7 in het OEE dashboard online weer. Het proces van toetreding kent vijf stappen:

machinedata analyse

Maximaal mogelijke productie (OEE)

OEE staat voor Overall Equipment Effectiveness, ofwel machinerendement. OEE is een percentage die de verhouding weergeeft tussen de productiviteit van de machine en de maximaal mogelijke productie. Het doel is om het machinerendement te verhogen. Hier komt het Robe Automatisering Concept om de hoek kijken. Meten is weten. Daarom meten we:

Machinepark monitoren met OEE dashboard

Het is mogelijk om de bovengenoemde metingen 24/7 online te monitoren in het OEE dashboard. Het OEE dashboard is een online omgeving waar het machinerendement staat weergegeven. Afwijkingen zijn hierin direct zichtbaar. Van eventuele storingen krijgt u een seintje via sms of e-mail. U kunt ook meldingen ontvangen wanneer er bijvoorbeeld slijtage optreedt in de machine, als de machine veel lucht verliest of de veiligheid niet klopt. Denk hierbij aan de safety circuits die doorverbonden zijn.

Ontvang een OEE analyse

Op basis van de gegevens in het OEE dashboard krijgt u per week, per maand of per kwartaal een heldere OEE analyse. Deze data leidt tot bewustwording van mogelijke verbeteringen. Door heldere doelen te stellen en een planning te maken, verbetert de productiviteit. Robe Automatisering helpt u daar graag bij.

Meer informatie over industrie 4.0?

Meer weten over de modernisering van uw machinepark? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan. We willen het Robe Smart Industrie 4.0 Concept graag demonstreren

Gratis factory walkthrough
Hoe verbeter ik mijn productieproces?
We willen het graag demonstreren

Meer informatie?

U kunt ook direct gebruik maken van onderstaand contactformulier, zodat wij contact met u kunnen opnemen: