Onderhoud machinepark: zo pakt u dat aan

Een goed onderhoud van het machinepark draagt bij aan meer dan alleen een hogere productie en een vermindering aan reparatiekosten. Het tilt een machinepark naar het volgende niveau. Dat betekent niet automatisch grote investeringen. Het betekent wel modernisering, verduurzaming, minder gevolgschade en een hogere productie. Machine onderhoud is dus echt een noodzakelijk goed.

online stroommeting
online stroommeting

Uw onderhoudsplan machines

Niet zomaar iets doen, maar met een gedegen strategie en een onderhoudsplan voor machines implementeren. Daar begint het mee. Als er enkel wordt gereageerd wanneer het productieproces stil komt te liggen, door bijvoorbeeld een storing, stapelen de ongewenste gevolgen zich op. Enkele bedrijven zullen onverwachte reparatiekosten en een verlies aan productie misschien hebben ingepland. Maar geen enkel bedrijf wílt deze gevolgen. Daar biedt een passende strategie en een gedegen onderhoudsplan een uitkomst. Hoewel elk machinepark om een ander soort onderhoud vraagt, is er een algemene aanpak.

Een modern manier van onderhoud machinepark

We raden aan om allereerst, wanneer u hiermee begint conditie-gebaseerd onderhoud machinepark te doen. Wanneer uw machinepark weer in orde is, is dit uw nul-punt. Daarna kunt u starten met preventief onderhoud. Preventief onderhoud zorgt ervoor dat u weet wanneer u onderhoud machine moet plegen. Dit dankzij voorspellingen die gebaseerd op grote hoeveelheden data die continu worden uitgewisseld met machines en mensen. Hier komt het Internet of Things bij kijken. Een moderne aanpak van onderhoud voor uw machinepark waar Robe automatisering u bij kan helpen.

Onderhoud machine met Industry 4.0

Met Robe Automatisering krijgt u door metingen eenvoudig inzicht in de prestatie van de machine of het machinepark. In andere woorden, op basis van de verkregen data kan men gedegen voorspellingen doen over wanneer een onderdeel toe is aan vervanging. Hetzelfde geldt dus ook voor het verhogen van de productiviteit. Want wanneer het onderhoud van machines gereguleerd verloopt, heeft dit een positieve impact op de productiviteit. Geen onverwachte storingen, kosten en stoplegging van de productie. Naast een hogere productiviteit is verduurzaming van de productie een ander positief gevolg van goed modern onderhoud.

Industry 4.0 voor onderhoud machine

Het onderhoud machinepark optimaliseren en moderniseren met Industry 4.0 kan grotere investeringen betekenen. Zo schaffen sommige bedrijven compleet nieuwe machines aan die hierop inspelen. Dit is echter overbodig. Met behulp van Robe Automatisering kunt u het onderhoudsplan van het machinepark met een kleine investering optimaliseren en treedt u toe tot Industry 4.0

Industry 4.0 is een verwijzing naar de 4e industriële revolutie. Een knipoog naar innovatie, aangezien Industry 4.0 de volgende stap is in de digitalisering van productieprocessen. Centraal bij dit concept staat de verbinding tussen de machines én de mensen. Alle systemen zijn namelijk met elkaar verbonden en kunnen met elkaar communiceren.

Meer informatie over goed onderhoud?

Meer informatie over goed onderhoud van uw machines en/of totale machinepark. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.